Trail-träning med Emelie Letskog

   
Inom westernridningen tävlar man i olika grenar och en av dem är Trail. Denna gren innebär att klara en hinderbana så bra som möjligt med hinder bestående av att gå över en bro, öppna och stänga en grind från hästryggen, att rida över och mellan bommar på olika vis utan att hästen slår i bommarna. Man ska också kunna backa sin häst i olika mönster. I westernridning är det viktigt att hästen är lugn och avslappnad och lyssnar uppmärksamt på sin ryttare.

Varje grupp rider 45 min, 5-6 deltagare per grupp    

Pris:  kr (bindande anmälan)    

Presentation:

Hej! Jag heter Emelie Letskog och är 30 år gammal. Jag älskar hästar och är nästintill uppvuxen i stallmiljö sedan 5 års ålder. För lite mer än 18 år sedan ( i maj -98) provade jag westernridning första gången och fastnade direkt. Sedan dess har jag ridit, tänkt, tränat, tävlat och levt "western".
Den gren jag har tävlat mest inom westernridningen heter Trail. I trail rider man en hinderbana med sin häst och tävlar i att klara hindren så bra som möjligt. Det är inga hopphinder utan andra sorters hinder. Exempel på vanliga hinder är att gå över en bro, öppna och stänga en grind från hästryggen, att rida över och mellan bommar på olika vis, utan att hästen slår i bommarna. Man ska också kunna backa sin häst i olika mönster. Det är viktigt i westernridning att hästen hela tiden är lugn och lydig och aldrig gör något som den inte ska. Den får inte sparka, slå med frambenen, vara arg eller lägga öronen bakåt när man rider. Hästen ska vara glad, avslappnad och alltid lyssna uppmärksamt på ryttaren. Det ska alltid vara roligt att rida & träna, både för häst och ryttare!
/Emelie Letskog