Hopptävling 22/4

Hopptävling den 22 april 

Från 20 cm och uppåt skall man ha gått börja tävla kurs för att få vara med. Tänk på att det är bra att träna något högre än man tävlar. Varje häst får starta max 3 gånger med max 2 olika ryttare (ej samma höjd som annan ryttare)

 

10 cm (alla får rosett)

20 cm (alla får rosett)

30 cm (alla får rosett)

40 cm clear round bedömning Stilla

50 cm clear round bedömning Stilla

60 cm clear round bedömning Stilla

70 cm clear round bedömning Stilla

80 cm clear round bedömning Stilla

 

Därefter tävlingsklass LD – 10 cm bedöming A:Da Capo

(Kat A 40 cm, kat B 50 cm, kat C 60 cm, kat D 70 cm och häst 80 cm)

 

Därefter vuxna

40 cm alla får rosett

50 cm tävlingsklass bedömning A:Da Capo

 

Clear round med bedömning Stilla.
Det här är en ny bedömning på riktiga tävlingar från i år som vi spännande nog ska prova nu på ridskoletävlingen. På ett ställe på banan kommer det finnas ett mindre område, uppmärkt med koner, där ekipaget ska skritta eller stå stilla i området under fem sekunder. Det räknas som ett eget ”hinder”. Om man inte kan skritta i området utan travar eller galopperar, eller om man trampar utanför området, så tilldelas man 4 fel (som en rivning). Domaren talar om när det gått 5 sekunder och man ska fortsätta hopprundan. I den här bedömningen hoppar man alltså en helt vanlig bana men man får också utmaningen att på ett ställe mitt i banan kunna sakta av hästen och vara still (halt eller skritt) i 5 sekunder. Alla som är felfria på hela hoppbanan inklusive det stilla området får rosett. Vid den gemensamma bangången innan tävlingar visar och förklarar Marion lite extra hur det går till.

 

Tävlingsklass:

Den här gången blir bedömningen nyheten för i år på riktiga tävlingar, A:Da Capo i två faser, som är en tävling i idealtid. Det innebär att kunna pricka sin egen tid.
Så här går det till: Ekipaget hoppar en bana från start till mål och det tas tid. Felfritt ekipage får sedan en ny startsignal och hoppar om samma bana en gång till och då gäller det att komma så nära sin egen tid som möjligt, alltså rida lika fort andra rundan som man gjorde i den första rundan. I första hand räknas fel, en som är felfri vinner alltid över den med fel. Men har man lika antal fel, ja då vinner den som är närmast att pricka sin egen tid i andra rundan oavsett om den tiden är långsam, normal eller snabb. Vid den gemensamma bangången innan tävlingar visar och förklarar Marion lite extra hur det går till.

 

 

 

En klass/ höjd 200 kr

Två klasser/ höjder 300 kr

Betalas in på Bg 175-0389 el swish 123 047 4312

 

 

Tidsplan:

 

8.30-9.45 Ta in och göra i ordning hästar, putsa sadlar och träns, fläta och knoppa, äta och dricka, byta om.

 

9.30 Banbyggnad. Några frivilliga föräldrar?

 

9.45 Gå banan tillsammans med Marion. När alla gått banan rider de första fram och sedan rullar vi på! Räkna ca 3 min/ start.